Spanien, eller rättare sagt Baskien, om man frågar lokalbefolkningen.
Framåt seneftermiddagen anlände vi till den baskiska lilla staden Rubayo. Här hade vi hyrt in oss på enligt Booking Spahotell och i en juniorsvit med AC. Såhär, ställertvar trevligt och ägaren som tog emot oss var också genuint trevlig och jag kände genast att vi connectade (som vi ungdomar säger).
"Juniorsviten" var väl rätt stor på tredje våningen utan hiss. AC fanns inte och det fanns ett gammalt litet bubbelbadkar som inte såg ut att vara från detta deceniet. Mat intogs på byns restaurange för barnfamiljer. Först serverades vi två hamburgare som de glömt att steka. Jag vet det låter inte så bra men baskerna var trevliga och området är oemotståndligt frodigt och grönt i alla nyanser!
Hotel Spa Rural Mies de Rubayo - visst låter det väl pampigt?
Portugal blev den Spanska staden Segovia i den autonoma regionen Kastilien norr om Madrid.
Den Romerska Akvedukten i Segovia har stått i 2000 år - vilken byggnad som är byggd i nutid kommer att klar det?
Akvedukten är Spaniens största byggnadsverk från romartiden och är som högst 28 meter, Inte ett kilo cement eller betong, endast lösa staplade granitblock.
Katedralen i Gotisk stil som ligger på Stortorget/Huvudtorget (Plaza Mayor) är byggt senare delen av 1500-talet. En riktigt ståtlig byggnad, Segovia må vara turistiskt men var definitivt värt ett besök!
Mot Klintakrogen* eller Fuengirola, som det heter.
(* Klintakrogen är ett ord som används i familjen för att beskriva att man åker till samma ställe gång på gång)
Vi valde att köra den lilla vägen N-502 genom hela Spanien. Vägen som är känd bland motorcyklister var över förväntan bra och gratis. Visst det blev körning bland molnen och mycket slingrande, men det var det värt. Det som förvånade oss var dock att hela mittre Spanien betår av enorma åkerarialer. Sedan kommer det en liten stad/by, för att genast övergå igen till stor öppna fält.
På sträckan ned mot Fuengirola blev det en övernattning i Pozoblanco är känt för sin "Iberco pork". Kött från lösgående grisar som äter mycket ekollon. Så det blev Iberian gris till middag och skinka från samma gris till frukost. Mycket god smak!
På sista sträckan ned till Fuengirola vat tanken att vi skulle besöka Alhambra. Blev dock inget för att kartläsaren hade planerat Alhambra i fel stad........
Yamasol.
Dos Renos, klintakrog nr 2.
Ett par återbesök på den finska restaurangen med det härliga namnet Dos Renos är ett måste! Här kan man få allt från Renkebab till till våfflor med hjotronsylt. Men varför chansa när det erbjuder den bästa wienerschnitseln i södra Spanien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar